Èn

Den nye plata til Duplex (Lassen&Svendsen) bryter med de to første NORCD-utgivelsene fra 2012: Duolia (CD) og Schetches of... (LP)  - på flere måter. På Én, som slippes 17 april, begrenser ikke duoen seg til sine respektive instrumenter, men tar i bruk nye virkemidler for å gjengi egne musikalske intensjoner.

Dette kommer tydelig frem i singelen «You Are Enough» hvor Lassens stemme akkompagnerer seg selv gjennom en harmonizer-boks, skyggelagt av Svendsens buespill. Den inneholder også en pianosolo kreditert Lassen, og hinter om et lydlanskap som dukker opp igjen i «Den eneste» og andresingelen «City Lights». I sistnevnte er det Meaas Svendsen sin tur til å vise stemmeprakt, dog med et ganske annerledes resultat enn i førstesingelen.

Medvirkende på Cd´n er fiolinist Emilie Lidsheim og cellist Sverre Kyvik som har en klar kompositorisk rolle i den Bach-aktige «Prelude», mens på «Kiirohige» (japansk for «Gulskjegg», dedikert til trommeslager Per Oddvar Johansen), gjemmer de seg mer i bakgrunnen med  fargeleggende funksjoner.

Til tross for mange ingredienser er det variasjonen som binder det hele sammen. Låtene bygger bro mellom hverandre, hvisker ut sjangere og rettferdiggjør platas tittel med et svært nært og personlig uttrykk som sluttresultat.

DUPLEX er

Harald Lassen, saxofoner, stemme, piano

Christian Meaas Svendsen, kontrabass, stemme

GJESTER på Én

Emilie Lidhseim, fiolin og Sverre Kyvik Bauge, cello

salt peanuts* skriver om Én

# Tittel Spelelengde
1 3 min 33 sec
2 6 min 25 sec
3 6 min 26 sec
4 2 min 4 sec
5 4 min 7 sec
6 5 min 23 sec
7 4 min 7 sec
8 1 min 53 sec
9 3 min 15 sec
Lanseringsår 
2015
Katalognummer 
NORCD1556

Andre utgjevingar