Fivil

FIVIL er Ingebjørg Lognvik Reinholdt, vokal, Kirsti Bakken Kristiansen, vokal

På vinjemål brukes ordet  fivil om myrull; små, vakre, hardføre ulltuster står hver for seg og lyser opp av mosen på hustrige knauser og nakne vidder. Slik er også den tradisjonelle folkesangen; enkeltstående og vakker har den overlevd mange vindkast. Gjennom denne utgivelsen ønsker de to kvederne å ta vare på den enkle, gjerne rufsete men vare skjønnheten, samtidig som de utvider solokonseptet og tester folkesangen opp mot egen kreativitet som duo: Ingen instrument, ingen effekter. Bare to ulike stemmer og kjærlighet til musikken.

Ingebjørg og Kirsti kommer fra to ulike tradisjoner, Telemark og Vest-Oppland,  og tar utganspunkt i den norske folkemusikken som tradisjonelt har blitt sunget solo, og arrangerer den for to stemmer. Ved å leke med individualitet i samspill oppstår det spennende samklanger som fremhever den norske folkemusikkens særpreg. Helt siden de to kvederne innledet samarbeidet har har variantrikdommen i folkemusikken alltid vært et utgangspunkt i FIVILs arrangementer.

De bevarer folkemusikkens solistiske tradisjon ved å utforske individualitet i samspillet. FIVIL fremstår som en sterk og egenartet vokalduo og albumet er produsert av ingen ringere enn Unni Løvlid. FIVIL presenterer 13 spor som alle har sitt utspring i tradisjonell norsk folkemusikk. Spor 12 Fivilslåtten, er egenkomponert (K.Bakken Kristiansen). 

# Tittel Spelelengde
1 1 min 20 sec
2 3 min 15 sec
3 2 min 8 sec
4 2 min 35 sec
5 4 min 36 sec
6 3 min 54 sec
7 1 min 41 sec
8 1 min 26 sec
9 1 min 43 sec
10 4 min 14 sec
11 3 min 28 sec
12 3 min 10 sec
13 3 min 41 sec
Lanseringsår 
2015
Katalognummer 
NORCD1557