Ta meg med deg når du drar

Om debutalbumet skrev Dagsavisen: "Papirfly har med albumet av same namn skapt ein heilskap som er både makelaus og heilt naturleg, tenkjer eg. Betre blir det ikkje gjort i jazzheimen" R.Helgheim.

Med andrealbumet leverer Papirfly et nytt sterkt bidrag til ung norsk jazz - på norsk. De utforsker noe av det som skjer i møtet mellom tekst og musikk. Ofte naivistisk og "nedpå", med en tydeligere og mer kraftfull egenart enn på debuten med tittel Papirfly. Fremdeles har bandet et fokus på dynamikk, instrumentering,    rytmisk    driv    og improvisasjon, og formidler dette på enn tydelig og egenartet måte. Papirfly er rett og slett en sjelden stemme i ung norsk jazz. Bandmedlemmene bidrar med sitt personlige spill i et mer og mer sammensveiset band, og som bandnamnet symboliserer, oser de av spilleglede begeistring og skapertrang - og en smule fryktløshet. For Papirfly har også noe egenartet skjørt og underlig over seg, som en våken lytter fort blir betatt av.

DN skriv ein superfin kritikk 3.10.2015

# Tittel Spelelengde
1 3 min 57 sec
2 3 min 50 sec
3 4 min 54 sec
4 5 min 6 sec
5 4 min 1 sec
6 4 min 49 sec
7 5 min 33 sec
8 3 min 55 sec
Lanseringsår 
2015
Katalognummer 
NORCD1541

Omtale

Du hører Gabrielle, Izabell, Karpe Diem og Lars Vaular kaste fra seg morsmålsrødmen norsk hiphop har slitt med. Du hører Odd Nordstoga, Siri Nilsen, Ingebjørg Bratland, Stian Fjellstad og Stein Torleif Bjella dyrke visepop på dialekt. Både unge og mer erfarne popartister som Vidar Vang, Erlend Ropstad og Bertine Zetlitz er plutselig på besøk hos «Norsk på norsk». Det er norsk EDM, reggae, eurotrance, country og new age. Men norsk jazz med norske tekster er det forsvinnende lite av. Papirfly forsøker å gjøre noe med det.

Andre utgjevingar