Augur Ensemble

Augur Ensemble

AUGUR ENSEMBLE er:

Trompet / Komposisjon: Eirik Dørsdal (NO)

Cello / Sang: Anni Egecioglu (SE)


Piano / Komposisjon: Fabian M. Mueller (CH)

Bass / Komposisjon: Kaspar von Grünigen (CH)

Slagverk: Jon Fält (SE)

 

AUGUR ENSEMBLE er sammensatt av unge, ambisiøse musikere fra Sveits, Norge og Sverige. Enesemblet fokuserer på et musikalsk uttrykk med et åpent utgangspunkt, og jobber ofte improvisatorisk. NORCD er glade for å kunne presentere deres andre album, som er unikt i sin dynamiske og fremoverlente jazzmusikk. Albumet gir lytteren en opplevelse av å være med på en reise i ny europeisk jazz, med et særegent og nyskapende lydbilde sammensatt av jazz, improvisasjon og kammermusikk.

AUGUR ENSEMBLE har spilt sammen siden 2011. Bandet består av musikere med et lydbevisst utgangspunkt i jazz og improvisert musikk, men komposisjon og teknikk i dette prosjektet vil for mange lyttere også peke mot kammermusikk og moderne klassisk musikk. Bandet slapp i 2013 sitt debutalbum ”The daily unknown”, en samarbeidsutgivelse mellom Sveitsiske Bottom records og Finske Eclipse music, og har turnert i store deler av Europa. 

AUGUR ENSEMBLE har hentet navnet sitt fra Romerrikets augurer, en gruppe som hadde spesielle egenskaper knyttet til å tolke fuglers fluktmønster. Basert på disse, var augurene viktige rådgivere i offentlige avgjørelser knyttet til krig, religion og handel – men også for privatpersoner. AUGUR ENSEMBLE kommer ikke med spådommer – men gir lyttere et album fylt av kontraster: fra det kompakte og melodiøse til det luftige og uforutsigbare - til tider grenseløst, andre ganger med tydelige og fargerike mønstre. Resultatet er et album som tar uredde, atmosfæriske og hardtslående musikalske retninger.

 

Utgjevingar