Duplex (Lassen&Svendsen)

Konsertliste høst 2015:
12. august - Oslojazz, St. Edmunds Church
18. oktober - Asker kulturhus
25. oktoer -Kampenjazz
24. november - Fryd scene, ål
27. november - Hamar jazzklubb
28. november - Toneheim FHS
9. desember - Kristiansand Jazzvesen

Duplex består av Harald Lassen på tenor- og sopransaksofon og Christian Meaas Svendsen på kontrabass. Duoen lager egenkomponert musikk og baserer seg overveiende på låter der de improvisatoriske elementene står i fokus. Instrumentenes tradisjonelle funksjoner blir utfordret, og går i og om hverandre. Resultatet er blitt til et lyrisk, lydhørt og eksperimentelt lydlandskap som innbyr og utfordrer. Duplex presenterer et ukonvensjonelt format med et særegent uttrykk.

OM MUSIKERNE I DUPLEX
Harald Lassen (f.1987) - saxofon
Harald Lassen er født og oppvokst i Songdalen i Vest-Agder, og er utdannet ved Norges Musikkhøgskole der han i 2012 fullførte sin bachelorgrad i jazz/improvisasjon. Harald jobber som frilans-musiker med base i Oslo, og er for tiden aktiv i duoen Duplex, kvartetten Pixel, kvintetten Mopti samt en rekke andre prosjekt nasjonalt og internasjonalt. Tross sin korte fartstid som yrkesaktiv har Harald etablert seg godt på den norske jazzscenen og etter flere vellukkede utgivelser jobber han nå frem mot Duplex sin tredje utgivelse.

Christian Meaas Svendsen (f.1988) - kontrabass
Kongsberg-gutten Christian Meaas Svendsen fullførte sin bachelor i jazz/improvisert musikk på Norges Musikkhøgskole i 2012 samtidig som han påbegynte et toårig kurs i klassisk utøvende musikk. Christian tar sikte på å bli en allsidig, men særegen bassist, og jobber mye med å finne nye tilnærminger og spilleteknikker på instrumentet sitt. Han har gjort seg bemerket som soloartist, i duoen Duplex, trioen KNYST! kvintetten Mopti og Large Unit samt i et uttall flere prosjekter, både som sidemann, leder og arrangør og på tvers av sjangre, kunstformer og landegrenser. Ved siden av studiene jobber Christian med innspillinger og utgivelser bl.a. Duplex tredje utgivelse på NORCD.

Utgjevingar

Nyheter

Snart festivaltid & sniktitt på haust2015

Mange NORCD-artistar er aktive på festivalfronten i sommar - mellom anna Daniel Herskedal på Nattjazz om ikkje lenge, og Duplex (Lassen&Svendsen) på samme festival + Oslo Jazzfestival i august.

Vi gler oss også til å presentere haustlista meir utførleg - her er lista!

Duplex er ute med sitt tredje album

Idag er offisiell sleppdag for Èn. DN´s Vinger likar det han høyrer.

Endelig er Én her

Etter singelutgivelsene «You Are Enough» og «City Lights», slippes Én fysisk 17.04.15. For de utålmodige og digitalfikserte lyttere vil Wimp - Tidal, forhåndstilby albumet fra mandag 13.4. i forbindelse med en lenge etterlengtet presentasjon av NORCD på denne tjenesten. Følg med!

Duplex konsert på Kulturhuset i Oslo16.april kl.20:00

Duplex er ute med singel nr.2: City Lights

Saxofonist Harald Lassen og bassist Christian Meaas Svendsen utgjør duoen Duplex. City Lights komplimenterer duoens tidligere singel-utgivelse You Are Enough. Ved begge singel-utgivelsene tar duoen i bruk ulike virkemidler for å gjengi deres musikalske intensjon. I låta «You Are Enough» fikk vi høre Lassens stemme der han akkompagnerte seg selv gjennom en harmonizer-boks, skyggelagt av Svendsens buespill, mens i City Lights er det Meaas Svendsen sin tur til å vise sin stemmeprakt. En fasinerende duo som stadig søker nye utfordringer. Deres tredje NORCD-utgivelse Én, er klar fredag 17 april.

Singelslepp frå Duplex (Lassen&Svendsen)

Med “You Are Enough” utvidar Duplex sitt musikalske univers ved å hente inspirasjon fra popmusikkens vokale heltar. Dei blandar sømlaust dette med improvisasjon. Vegen mellom det innbydande og utfordrande er kanskje ikkje så stor? Duoen har gått til det skritt å skriva teksten og synga sjølv, og utdjupar: “For oss er det ikke så viktig å være tro mot besetningen bass og sax. Duplex er summen av Harald og Christian, helt uavhengig av instrumenter og sjanger”. Duoen har jobba saman i 4 år og det har resultert i cden "Duolia" og vinylen "Sketches of..." (2013) Samme år gikk dei heilt til topps i JazzIntro2012 med bandet Mopti. Som nokre av dei mest produktive og målretta unge norske musikarar idag har dei også vore med å løfta band som Pixel og Large Unit til suksess.