Edvard Hoem&Hilde Brunsvik

Edvard Hoem debuterte som poet, og med denne innspillingen vender han tilbake til sitt første litterære uttrykk, sammen med et knippe av våre fremste jazzmusikere. Diktene handler om havet, døden og kjærligheten, selvsagt, og verden og store lengsler og angst og fryd. Musikken starter med språkets musikk og utvider den, på jazzmåten.

NORCD er svært stolte over å presentere denne utgivelsen som viser en sterk musikalsk åre i en av våre viktigste og mest sentrale forfattere. Hoem fyllte 70 år våren 2019, og det er en ære å kunne utgi en så mangfoldig og vital CD-utgivelse. Opplesingen til Hoem i samklang med disse musikerne, og Hilde Brunsviks konsise og varme musisering av tekstene er formidabel. Det er sjelden det norske språket blir formidlet med jazz på denne måten. LIVET er mangfoldig

Diktene er i utgangspunktet ikke skrevet med tanke på tonesetting, flere av dem er upubliserte. Noen dikt er sangtekstaktig korte, rytmiske og rimer, og roper etter en melodi. Noen er lange, fortellende, billedrike og fabulerende, der musikken ligger mer implisitt, som en forlengelse av musikken i språket. Flere dikt er influert av europeisk kabaret- og musikkteatertradisjon, med et våkent politisk blikk på verden. Diktene spenner over mange år i forfatterskapet og har ikke tidligere vært samlet, men har tematiske og poetiske fellestrekk som gjør det naturlig å se dem i sammenheng.