Kari Malmanger

Kari Malmanger (f. 1978) kjem frå Rosendal men er no busett i Sogndal. Malmanger syng for det meste tradisjonsmusikk frå Hordaland og Sogn og Fjordane. I tillegg til å synge solistisk og i tradisjonell stil er Kari heller ikkje framand for å bruke improvisasjon i konsertsamanhengar. Kari er utdanna frå Raulandsakademiet, Kvedarskulen på Ole Bull Akademiet og har master i Etnomusikologi frå Universitetet i Bergen. Ho stiller i A-klassen i kveding, og opptrer som musikar i inn-og utland. Tidlegare har ho medverka på CDen ”Som den gyldne sol frembryter” med Bergen Big Band.

Kari Malmanger (b. 1978) from Rosendal is now settled in Sogndal. Malmanger sing mostly traditional music from Hordaland and Sogn og Fjordane. She is educated from Raulandsakademiet, Kvedarskulen at Ole Bull Academy and has master in Ethnomusicology from the University of Bergen. She acts as a musician at home and abroad. Malmanger sing mostly traditional music from Hordaland and Sogn og Fjordane. In addition to singing soloist and traditional style Kari rather not alienated to use improvisation in concert contexts.

 

Utgjevingar

Nyheter

Ei personleg utgjeving.

Folkesongar Kari Malmanger sitt debut-album er ei personleg plate som har sprunge ut av hennar møte med lokal songtradisjon frå Kvinnherad, Voss og Sogn. Plata inneheld både solosong og songar framført i lekkert, leikent og stilreint samspel med fele, harmonium og gitar. Vare stemningsfulle melodiar legg seg fint attmed meir humoristiske viser og barnesongar. Malmanger (f. 1978) kjem frå Rosendal og er no busett i Sogndal. I tillegg til å synge solistisk og i tradisjonell stil, er ho heller ikkje framand for å bruke improvisasjon i konsertsamanhengar. Kari er utdanna frå Raulandsakademiet, Kvedarskulen på Ole Bull Akademiet og har master i Etnomusikologi frå Universitetet i Bergen. Ho stiller i A-klassen i kveding, og opptrer som musikar i inn-og utland. Tidlegare har ho medverka på CDen ”Som den gyldne sol frembryter” med Bergen Big Band.