Duoen Duplex

Det er med stor glede og iver at vi kan fortelle at Duplex slipper sin aller første plate på NORCD høsten 2013. Duoen, bestående av Harald Lassen på tenor- og sopransaksofon og Christian Meaas Svendsen på kontrabass er allerede kjent fra flere musikalske konstellasjoner. De er blant annet begge med i bandet Mopti som gikk av med seieren i fjorårets Jazzintro og de er også å finne i Andrea kvintett. Duplex lager egenkomponert musikk og baserer seg overveiende på låter der de improvisatoriske elementene står i fokus. Instrumentenes tradisjonelle funksjoner blir utfordret, og går i og om hverandre. Resultatet er blitt til et lyrisk, lydhørt og eksperimentelt lydlandskap som innbyr og utfordrer. Duplex presenterer et ukonvensjonelt format med et særegent uttrykk. Gled dere!

"Duplex leverte en minikonsert på høyt nivå med eget materiale og imponerte med stor instrumentkontroll og et presist, flott avstemt samspill (Dagbladet)

"Duplex tok frå start av kontroll på salen og publikum og klarte med sitt eminente engasjement å visa seg frå si beste side" (Vossajazz) "Sterk kreativitet og et flott samspill" (Jazzinorge.no)