Edvard Hoem&Hilde Brunsvik

Edvard Hoem debuterte som poet, og med denne innspillingen vender han tilbake til sitt første litterære uttrykk, sammen med et knippe av våre fremste jazzmusikere. Diktene handler om havet, døden og kjærligheten selvsagt, og verden, og store lengsler og angst og fryd. Musikken starter med språkets musikk og utvider den, på jazzmåten.

NORCD er svært stolte over å presentere denne utgivelsen som viser en sterk musikalsk åre i en av våre viktigeste og mest sentrale forfattere. Hoem fyller 70 år våren 2019 og det er en ære å kunne utgi en så mangfoldig og vital Cd-utgivelse. Opplesingen til Hoem i samklang med disse musikerne, og Hilde Brunsvik´s konsise og varme musisering av tekstene er formidabel. Det er sjelden det norske språket blir formidlet med jazz! på denne måten. LIVET er mangfoldig -

Diktene er i utgangspunktet ikke skrevet med tanke på tonesetting, flere av dem er upubliserte. Noen dikt er sangtekstaktig korte, rytmiske og rimet, og roper etter en melodi. Noen er lange, fortellende, billedrike og fabulerende, der musikken ligger mer implisitt, som en forlengelse av musikken i språket. Flere dikt er influert av europeisk kabaret- og musikkteatertradisjon, med et våkent politisk blikk på verden. Diktene spenner over mange år i forfatterskapet og har ikke tidligere vært samlet, men har tematiske og poetiske fellestrekk som gjør det naturlig å se dem i sammenheng.

Lanseringsår 
2019
Katalognummer 
NORCD1996

Andre utgjevingar

The Oxofon
Nunatak (LP front)
Nordic Balm LP
NORCD1779
Oslo14 Vokalensemble Cd-front
Budda & Reven - single
featuring Odd Nordstoga