Nordic Balm (LP)

Nordic Balm LP

Kvartetten presenterer melodiøs jazzfolk med en poetisk norsk egenart de er ganske så alene om å uttrykke. Karl Seglem har med seg en konstellasjon yngre stjerneutøvere (Eple trio) som de siste årene har satt nye fotavtrykk i norsk jazzhistorie. Kvartetten har virkelig funnet hverandre både i konsertform og i studio. Konsertene og utgivelsene blir omtalt som strålende, vakre og innovative. Nordic Balm er det tredje studioalbumet etter Norskjazz (2009) og Nyesongar (2013). Det sies å være et absolutt nytt høydepunkt i Seglems rikholdige diskografi.

Dagens Næringsliv / Magasinet skriver dette 14.1.2017:

"Det er en ganske utslitt klisjé at musikk er balsam for sjelen. Men som de fleste klisjéer, har den en kjerne av sannhet. Musikk gir nytt liv, reparerer skader, gir ny glans og stimulerer til vekst. Karl Seglems akustiske kvartett og platen "nordic Balm" kan få dødt hår til å reise seg"

"For eit samspel, for ei gruppe, for ei plate!" fairaudio.de  (Tyskland)

"Nordic Balm representerer eit nytt høgdepunkt i historia til denne kvartetten. Mellom nærast hymnisk nyting, elastisk fjøring, og klarheit blir resultatet ein vedunderleg balanse mellom kjærleik til melodilinjer på den eine sida og rom for improvisatorisk fridom på den andre"Jazzthetik (Tyskland)

Lanseringsår 
2017
Katalognummer 
NORCD1680LP

Andre utgjevingar

The Oxofon
NORCD1779
Budda & Reven - single
featuring Odd Nordstoga