Arkiv

2019

18. februar 2019

Kirsti Bakken Kristiansen har i flere år fordypet seg i tradisjonsmusikken fra hjemområdet Vardal og Gjøvik. Folkemusikken fra disse områdene har vært litt bortglemt, men ved å hente frem melodier og tekster som i mange år kun har eksistert på papiret, oppstår ny uoppdaget musikk. Kirsti synger virkelig nytt liv inn i vakre religiøse folketoner, dramatiske ballader og lystige viser. Denne unike musikken, folketonene fra Vardal tok Kirsti hele veien til finale i INTROfolk 2015. Nå er disse flotte melodiene spilt inn på albumet «Linden». Tittelen på albumet henviser til lindetreet, et tre tilknyttet mye overtro og det figurerer og blir sunget om i flere av tonene på platen. Kirsti Bakken Kristiansen er en del av duoen Fivil som mottok glimrende anmeldelser for sitt debutalbum. "Linden" er Kirstis første soloutgivelse, og sangene synges som de opprinnelig ble sunget: helt alene, med bare stemmen som instrument.

Foto av Thor Hauknes

2018

31. oktober 2018

CHECK OUT THIS PLAYLIST (click!) 50 tunes by Karl Seglem - discover his music.

21. september 2018
Klikk biletet for video

Exciting news to come!  Discover the music of Karl Seglem. Follow and listen on SPOTIFY

20. august 2018

This is a star-studded team of international musicians: a powerful, playful quintet. The debut-album “Waves” came in 2015 

"The five musicians not only represent themselves and the community of the group, they also create the space in which their scenario unrolls. With their 3D project, Christoph Stiefel and Karl Seglem succeed in no less than in opening jazz up to new listeners and perspectives. And last but not least, they give their monsters back to jazz." Wolf Kampmann

This jazzquintets music sounds like nothing else in European jazz. A unique and great musical adventure for all listeners. Something you won't forget. Jazz-improvisation in the true sense of the word. Soon ready for pre order here!

2017

12. juni 2017
Foto: Johan Hauknes  (DAHL/OSTAD)

Torhild Ostad og Carsten Dahl gav ut "Jeg roper til deg" i juni 2017. Det er svært gledeleg at dei no endeleg skal presentere musikken frå denne juvelen av eit album, til eit stort publikum i Molde domkyrkje 20 juli 2018 kl. 23.00. Dette kan vi ikkje få tilrådd sterkt nok. 

Albumet har fått overveldande mottaking internasjonalt. "An outstanding collection of soothing hymns and a highlight, not only in discographies of Ostad and Dahl, but an album that could be a potential Scandinavian classic" skriev Jakob Baekgaard i All About Jazz.

Det inneheld nykomponert musikk og nyskrivne tekstar av Torhild Ostad, samt tradisjonsmateriale, norske religiøse folketonar og kveldssalmar. Carsten Dahl bidreg med opne improvisasjonar i tillegg til sin smakfulle og fantasifulle bruk av dei mange klangpallettane som finst i eit flygel. Tekstane er personlege men ikkje private, på bokmål og nynorsk. Songene er
 billedlege i uttrykket og står godt kvar for seg men er og tenkt i ein samanheng. Tekstane er ei reise i levd liv og menneskesinn. Frå vogge til grav. Relasjon og tradisjon. Tekst og musikk høyrleggjer klåre linjer frå tradisjonsmusikken over i eit poetisk notidig og meir urbant uttrykk. Musikk som overskrid sjangergrenser; det er ikkje jazz, det er ikkje folkemusikk, det er ikkje norsk singer-songwriter. Det er ingen av delene, det er alt dette, og meir - 

Her er ein artikkel Johan Hauknes har forfatta om innspelinga Salt Peanuts (klikk)

18. januar 2017
Klikk biletet for video

The opening tune of Karl Seglems new album is entitled "Balsam". Dedicated to his brother Erling Seglem, fighting with cancer for a long time,  The video is recorded in Bergen in 2016. Interview and music. Enjoy!

17. januar 2017

Dagens Næringsliv / Magasinet skriver dette 14.1.2017:

"Det er en ganske utslitt klisjé at musikk er balsam for sjelen. Men som de fleste klisjéer, har den en kjerne av sannhet. Musikk gir nytt liv, reparerer skader, gir ny glans og stimulerer til vekst. Karl Seglems akustiske kvartett og platen "nordic Balm" kan få dødt hår til å reise seg"

2016

30. september 2016
05. september 2016
norcdkatalog levert5.9.16

We are really proud of our newly arrived printed NORCD-Catalog 1991-2016. All our releases nicely presented in a small book. Order it by e-mailing, or come to our celebration in Oslo Sept. 30 and Oct.1. 2016.

25. august 2016

Du held deg oppdatert på våre utgjevingar mobilt! via vår nye NORCD APP her!

Den er gratis - 

01. april 2016

Håkon Storm, Oslo14, Glima, Picidae, Isglem, Dag-Filip Roaldsnes, Christoph Stiefel

27. februar 2016

Sjekk ut det nye albumet til BakerHansen - og gå på konsert! Kvintetten har starta sin lanseringsturne der saksofonisten John Pål Inderberg også bidreg på mange konsertar. Sjekk turneplanen her.

20. januar 2016

Det er ei stor glede å melde at dobbel-vinylutgjevinga med Østerdalsmusikk 1975-2015 er nominert til Spellemannprisen i klassen for folkemusikk/tradisjonsmusikk. Utdelinga av prisen skjer i Oslo 30. Januar. Vi kryssar fingrane for NORCDs 3dje Spellemannpris.

12. januar 2016

2016 er vårt jubileumsår. 25 år og nærare 180 utgjevingar har vi bak oss. Bli med å feira på nyopna Sentralen i Oslo 30.09 og 01.10. Spennande program er på gang.

We are celebrating our anniversary in 2016 and will arrange a mini-festival Sept.30. and Oct.1. Programme to come.

Upcoming Releases: Stian Omenås, Klangkammer2  and BakerHansen, Gamle daga

2015

23. september 2015
Fivil i Lira #4 2015

Duoen Fivil får finfin omtale i siste nummer av Lira (SE). "Fivilslåtten" frå debutalbumet er også med på samle-CD´en som kjem ut saman med det svært bra tidskriftet. Lira-CD en gjev eit svært godt lydbilde av kva som rører seg i nordisk folkemusikk akkurat no.

Den eine halvdelen av duoen Fivil, Kirsti Bakken Kristiansen, som også har komponert Fivilslåtten, er klar for finalen i INTROfolk som blir arrangert på Folkelarm i Oslo kommande helg (24-27.9.15.). INTRO-folk er ei tevling og eit lanseringsprogram for unge norske og samiske folkemusikarar arrangert av FolkOrg i samarbeid med ulike norske folkemusikk/vertsfestivalar.

01. september 2015
Torgrim Sollid

Det er ei historisk hending når Østerdalsmusikk 1975 no blir tilgjengeleg igjen. Både på vinyl - og digitalt (sleppdato 20.09.2015) NORCD er svært stolte over å presentere vår første doble vinylutgjeving der nyinnspelinga som kom ifjor, er tilgjengeleg på vinyl saman med originalen. Det er 40 år sidan primus motor, trompetist, trommis, komponist og arrangør Torgrim Sollid lanserte det mange reknar som den første norske utgjevinga der jazzmusikk vart kobla med norsk folkemusikk. Saman med førsteutgjevinga lanserer vi den nye innspelinga som kom på CD tidlegare i år på vinyl.

"Det var en tilfeldighet at jeg stiftet bekjentskap med folkemusikken fra Østerdalen, og spesielt fra min hjembygd Stor-Elvdal og Sollia, representert ved O.M. Sandviks bok Østerdalsmusikken. Det var som å stupe ned i en skattkiste av musikk"  seier Torgrim Sollid."

Torgrim Sollid fann til slutt ut at originaltapene var teke vare på av lydteknikar Håkon Manheim, i Seljord. Vi fekk dei trygt overspelt i Rainbow av Hr. Kongshaug. Østerdalsmusikk 1975 er ei fantastisk innspeling. Det er rett og slett slik at vi lurer på kvifor ikkje fleire norske jazzmusikarar greip tak i eller vende seg til sine heimlige røter og utforma noko liknande. Eineståande spel, arrangement og improvisasjonar. Og det må nevnast at "nyoppfunne greier" som klangmaskiner og bruk av headset set sit preg på nokre spor. Og ein høyrer at musikarane har det moro. Ellers er det beint fram musisering i eit homogent og energifyllt lag av musikarar som seinare har hatt størst mulig betydning for utviklinga av norsk jazz fram til idag. Sett dykk ned og lytt - og lær!

Musikk i Hedmark ved Torbjørn Bækkevold har hovudæra for at Østerdalsmusikk 1975 - 2015 er eit faktum.

Torgrim Sollid i 1975:

"Dænni plata er spelt inn førde vi syns det er riktig å drive med de musikalske røttn våre. Og så syns vi det er synd at ingen har hørd all denna fine musikken på synnsameli lenge. Vi takker O.M.Sandvik for´n skrev "Østerdalsmusikken", og vi takker´n Ingolf S. Hanssen på Koppang for at´n hadde dænni boka i hylla, slik at vi fekk sjå´n. Og blomster åt a Helga Hagestuen som lærde øss Polsdainsen. Er det nåen som vil væta mer, så får døm læsa i hefte som ligg inni omslaget. Så får dø ha det bra med musikken"

           

20. august 2015

Sømløs magi fra en musiker som ikke er redd for å skue verken bak- eller fremover, inn- eller utover! Andreas Haddeland leder en rocka gitartrio med sjel, jazznerve og tilstedeværelse i sin formidling. Albumet "Tilhørighet" (CD/LP) som kom ifjor, mottok fine kritikker fra flere jazzanmeldere. Nå har konserpublikum i Sør-Norge muligheiten til å stifte nærmere bekjentskap med trioen, som spiller musikk fra innspillingen og endel nytt materiale. Gå på konsert!

14. juni 2015

Winther-Storm har gjeve ut ei rekke kritikarroste album på NORCD (sjekk katalogen!) No gjer dei klar for to konsertar  i Filmkafeen - Oslo (Filmens hus) med den internasjonale besetninga: Thomas Winther Andersen - Bass, Håkon Storm Mathisen- gitar, Joost Kesselaar - trommer og Knut Riisnæs - ten.saksofon.

Sagt om debutalbumet Patchwork: "Patchwork er moro fra første sekund. Den er både moderne og forankret i tradisjon. .... Det er å håpe at Winther Storm lager flere album. En anbefalelse."   19 of 20 ein Ubevlieger, Ingo Andruschkewitsch - www.musikansich.de

 

01. juni 2015

Vi ser veldig fram til å presentere det fine folkemusikkalbumet til Fivil som kjem 3.9.2015. Før den tid dreg duoen no i juni på spelferd til mange barnehagar i Telemark. Der vil dei nok bli godt mottekne. Fivil tek utgangspunkt i den norske folkemusikken som tradisjonelt har blitt sunge solo og arrangerer den for to stemmer. Ved å leika med individualitet i samspelet oppstår det spennande samklang som framhevar folkemusikken sitt særpreg.

Ingebjørg Lognvik Reinholdt, vokal

Kirsti Bakken Kristiansen, vokal

18. mai 2015

Mange NORCD-artistar er aktive på festivalfronten i sommar - mellom anna Daniel Herskedal på Nattjazz om ikkje lenge, og Duplex (Lassen&Svendsen) på samme festival + Oslo Jazzfestival i august.

Vi gler oss også til å presentere haustlista meir utførleg - her er lista!

17. april 2015

Idag er offisiell sleppdag for Èn. DN´s Vinger likar det han høyrer.

15. april 2015

Hanne Kalleberg, vokal, Philip Birkenes, piano, Jakop Janssønn, trommer og Knut Olav Buverud Sandvik på bass, utgjør bandet Papirfly.
Kvartetten kommer med sitt andre NORCDalbum høsten 2015.  Dette er første smakebit fra Ta med meg deg når du drar - som er tittelen på andrealbumet. Enda en sang om høydeskrekk handler om at det ikke alltid er så topp å være på toppen. Om at man ikke alltid skjønner hvor langt det er til bunnen før man har nådd målet sitt og plutselig kikker ned. Da kan man bli litt redd; man glemmer å nyte utsikten og være stolt og glad for det man har fått til.

Navnet Papirfly symboliserer begeistring, skapertrang og fryktløshet, - og har også noe skjørt ved seg. Disse adjektivene karakteriserer musikken. Med fokus på dynamikk, instrumentering, rytmisk driv og improvisasjon, er Papirfly en ærlig og tydelig stemme innen norsk jazz. Og med sine norske, til tider naive tekster utforsker bandet hva som skjer i møtet mellom tekst og musikk. Alle fire musikerne bidrar med sin uunnværlige stemme i et mer og mer sammensveiset band. Sjekk ut den nydelige singelen her Klicktrack

14. april 2015

Endelig har vi fått labelfokus på TIDAL (tidl.Wimp). Sjekk og del NORCD spelelistene -

NORCD-speleliste Wimp

NORCD-speleliste TIDAL

09. april 2015

Etter singelutgivelsene «You Are Enough» og «City Lights», slippes Én fysisk 17.04.15. For de utålmodige og digitalfikserte lyttere vil Wimp - Tidal, forhåndstilby albumet fra mandag 13.4. i forbindelse med en lenge etterlengtet presentasjon av NORCD på denne tjenesten. Følg med!

Duplex konsert på Kulturhuset i Oslo16.april kl.20:00

30. mars 2015

Førstealbumet til Stavangerbaserte BenReddik er lansert. Bandet gjennomførte nyleg ein suksessfull lanseringsturne som vart avslutta med storstil sleppefest på Spor 5 i Stavanger. BenReddik har fleire konsertar utover våren så følg med. Oslofolk må merka seg datoen 6. mai 2015.Då kjem bandet til Nasjonal Jazzscene.

Tor Hammerø skriv fint om debuten

09. mars 2015

Saxofonist Harald Lassen og bassist Christian Meaas Svendsen utgjør duoen Duplex. City Lights komplimenterer duoens tidligere singel-utgivelse You Are Enough. Ved begge singel-utgivelsene tar duoen i bruk ulike virkemidler for å gjengi deres musikalske intensjon. I låta «You Are Enough» fikk vi høre Lassens stemme der han akkompagnerte seg selv gjennom en harmonizer-boks, skyggelagt av Svendsens buespill, mens i City Lights er det Meaas Svendsen sin tur til å vise sin stemmeprakt. En fasinerende duo som stadig søker nye utfordringer. Deres tredje NORCD-utgivelse Én, er klar fredag 17 april.

09. mars 2015

Singelen Søndag er ute, og om ikke lenge legger det Stavanger-baserte bandet ut på en lengre lanseringsturné. 

Lanseringsturne

17.03 Bryne, Garborgsenteret

19.03 Langesund, Langesund kirke

20.03 Oslo, Majorstua kirke

21.03 Sandefjord, Draaben

22.03 Trondheim, Edgar

23.03 Ålesund, Steinovnen

24.03 Volda, Det grøne treet

25.03 Sandane, Firda VGS´aula

26.03 Bergen, Cafe Saana

27.03 Stavanger, Spor 5

06.05 Oslo, Nasjonal Jazzscene

BenReddiks debutalbum "Gjemsel" kommer 27. mars

I mellomtiden kan dere sjekke ut singelen Søndag her

 

05. mars 2015

Laurdag 7. mars midt i og under by:Larm - Oslo, samlar bransjeorganisasjonen FONO mange uavhengige plateselskap i eit stort telt på Youngstorget for å møta publikum og markere den underskogen av kreativ kraft som finst i den uavhengige delen av musikkbransjen.

16 små og store selskap - med NORCD på laget, vil presentere sin profil. Her kan du lytta til musikk, kjøpa musikk, finna spesialutgåver, sjekke merchandise og snakka med talspersonar for selskapa.

Og frå by:Larm-scenen spelar: 11.30 Marcus Løvdal Band 12.30 Lumikide 13.30 Kristin Fjellseth 14.30 Frøkedal og Familien

Independent Label Market er ein institusjon i fleire byar i England og USA. Det er andre gang noko slikt vert arrangert i Norge. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Kom kom! NORCD er på plass med Cds og vinyl, plakatar, katalogar, flyers - og kort-terminal. Vi har tilogmed med det nye albumet til BenReddik - som først har slepp 27.3. Eksklusivt førehandsal.

14. februar 2015

NORCD er glad for å ha inngått avtale med EnkelKlarering.no

Dette er ein unik, skandinavisk nettportal, der ein kan klarere og lisensiere original musikk til diverse bruk, som synkronisering av lyd og bilde, godkjenning av nye tekstar og arrangement til beskytta verk, og musikkbruk til heimesider, føredrag og anna. 

Meir info her: http://enkelklarering.no

NORCD ser fram til samarbeidet med denne unike portalen.

03. februar 2015

I desse dagar legg den relativt ferske trioen Holum Trio, ut på turné rundt om i Norge. Med besetningen trompet, bass og trommer, skapar Holum trio eit originalt lydbilde vi ikkje høyrer altfor ofte i dagens norske jazz.

Onsdag 3.februar kl.19:00 kan du være med på trioens "sleppefest" på Kulturhuset i Oslo

Debutalbumet "Heim" er inspirert av den vakre naturen og den unike atmosfæren på vestkysten av Noreg. Bandleiar Vegard Holum tenkjer at musikken kan opplevast som scenisk og landleg, og spegla dei dramatiske og dynamiske omgjevnadane på den norske kystlinja. Trioen traff kvarandre i 2011 og musikken utvikla seg fort frå å vera streit jazz til å utforske landskapet mellom improvisasjonsbasert musikk og meloditeften i pop. Musikarane sin allsidige bakgrunn kombinerer element frå eit breidt spekter av sjangrar. Dei vil gjerne skape musikk som er utadvendt og tilgjengelig, framsynt og open.
 

 

 

20. januar 2015

Fredag 23.januar har Østerdalsmusikk open lanseringskonsert i - NRK-studio 19, Kringkastingshuset i Oslo.

Det er framleis billettar igjen. Send epost til: post@musikkihedmark.no

Albumet mottek strålande kritikkar og dette er førebels einaste sjangsen til å høyra den unike tentetten. Det blir sjølvsagt mulig å kjøpa signerte CD´ar.

"Musikken fra Østerdalen er veldig spesiell og veldig sangbar, noe dette ensemblet klarer å få fram på en strålende måte."                                 Jan Granlie, Salt Peanuts

"Østerdalsmusikk fra 1975 er vanskelig å få tak i, de selges for 5-700 spenn på nett, og er ikke gjenutgitt på cd. Østerdalsmusikk 2015 er en helt annen musikkopplevelse, men også den er musikk du ikke vil gå glipp av."  Carl Petter Opsahl

04. januar 2015

Vi er svært stolte over å presentere ei ny innspeling bygd på legendariske Østerdalsmusikk som kom ut på LP i 1975. Det er altså 40 år sidan primus motor, trompetist, trommis, komponist og arrangør Torgrim Sollid lanserte det mange reknar som den første norske utgjevinga der jazzmusikk vart kobla med norsk folkemusikk.

Musikk i Hedmark ved Torbjørn Bækkevold, tok initiativet til at eit nytt østerdalsmusikk vart forma i 2011. Då med ein ny generasjon musikarar frå ulike sjangerar. Ensemblet gjorde konsertar i Norge og Sverige og innspelinga som blir lansert i januar 2015 er basert på opptak frå desse konsertane.Vi har fått ein sterk oppfølgar til originalen der ensemblespel og solistiske prestasjonar overgår mykje av det som blir skapt i denne sjangeren.  NORCD trur Østerdalsmusikk anno 2015 vil leve minst like lenge som originalen frå 1975. Sleppdato er 16.01.15 digitalt og på CD.

Torgrim Sollid om Østerdalsmusikk anno 2015:  "Vi har delvis flytta inn i det gamle huset fra 1970-tallet, men revet noen vegger og bygd på noen rom, samt skifta ut mye av inventaret. Grunnmuren er beholdt, i form av stor respekt for det de gamle tradisjonsbærerne fortsatt har å fortelle oss"

2014

09. desember 2014

Vi er svært stolte og glade over å presentere vår nye nettside. Vi har gjennomført eit solid løft både ved å gjera vår katalog lettare tilgjengeleg både når det gjeld digitale plattformar og fysiske eksemplar. Vi har også oppdatert mestedelen av den omfattande informasjonen som er om våre utgjevingar og artistar, og held fram med dette arbeidet inn i 2015. Vi takkar Weblance for design og funksjonalitet, og vi set stor pris på tilbakemeldingar frå alle de som er innom sidene - både ros og ris (t.d. om lenker ikkje virkar etc.). Send ei melding. God tur i den rike musikalske NORCD-skogen.

Welcome!

Independent Norwegian music is stronger than ever before. We are very happy to invite you into this new web-sites and hope you find it easy to use. We will continue to develope it during 2015. Please tell us if something is not working or things missing. We´re looking forward to continue presenting exciting Norwegian jazz and more, the coming years.

26. november 2014
Parallax

Dette er tittelen på Parallax sitt nye album. Trioen har ei open og leiken tilnærming til spontan musisering, og har etter mange aktive år opparbeida seg eit unikt sound. På si tredje plateutgjeving ville dei gjera noko nytt. Dei inviterte med seg musikar og komponist Rob Waring til å produsere innspelinga, og gjennom tre døgn i havgapet på Giske utanfor Ålesund vart plata spelt inn. Med utgangspunkt i enkle skisser og strukturar vart materialet utvikla gjennom ein spennande, kreativ og lærerik prosess. Det nye for Parallax som improvisasjonstrio er her at dei nyttar studioet sine muligheiter for klipping, pålegg og tilskrudde klanglege nyanser. Tid, stad og rom er medskaparar til trioens musikalske valg, der musikken aldri kan settast i bås.

Parallax er: Stian Omenås, trompet, perkusjon, Are Lothe Kolbeinsen, gitar, prep., Ulrik Ibsen Thorsrud, trommer, perkusjon

26. november 2014

Allereie i januar 2015 kjem dei neste utgjevingane. Holum trio slepp sitt debut-album Heim og vi har gleden av å lansere ei heilt ny innspeling av Torgrim Sollids legendariske Østerdalsmusikk. Det er altså 40 år sidan det mange reknar som den første koblinga mellom norsk folkemusikk og jazz i Norge. Østerdalsmusikk kom første gang ut i 1975 på plateselskapet Mai. Sollid har håndplukka musikarar og vi kan lova eit kraftfullt og samspelt ensemble i ei live-innspeling frå deira turné i 2012.

03. november 2014

Gitarist og komponist Andreas Haddelands univers er ei blanding av poetisk akkordbasert jazzmusikk og reinare riffbasert gitartriolyd. Hans trio har hatt lanseringsturne i Akershus og vore eit pilot og gründerprosjekt for å tilrettelegge for fleire å starte og drive jazzkliubb. Heile ni konsertar gjennomførte trioen i haust. Når Haddeland som 37-åring platedebuterer som bandleiar og låtskrivar er det ein moden musikar vi møter. Jazzmusikk som set samspel framføre enkeltprestasjonar. Opptaka er gjort live i studio med tre fokuserte musikarar tett på kvarandre i samme rom. Musikalsk vert linjene dregne frå lokalt engasjement til den internasjonale jazzscene. Den røynde lyttar vil finne referanser til Jarrett/Garbarek/Danielsson/Christensens legendariske plate Belonging frå 1974.

27. oktober 2014

Med “You Are Enough” utvidar Duplex sitt musikalske univers ved å hente inspirasjon fra popmusikkens vokale heltar. Dei blandar sømlaust dette med improvisasjon. Vegen mellom det innbydande og utfordrande er kanskje ikkje så stor? Duoen har gått til det skritt å skriva teksten og synga sjølv, og utdjupar: “For oss er det ikke så viktig å være tro mot besetningen bass og sax. Duplex er summen av Harald og Christian, helt uavhengig av instrumenter og sjanger”. Duoen har jobba saman i 4 år og det har resultert i cden "Duolia" og vinylen "Sketches of..." (2013) Samme år gikk dei heilt til topps i JazzIntro2012 med bandet Mopti. Som nokre av dei mest produktive og målretta unge norske musikarar idag har dei også vore med å løfta band som Pixel og Large Unit til suksess.

12. oktober 2014

Trompetaren Kristoffer Eikrem (kjent frå m.a. Mopti), har saman med pianisten Kjetil Jerve skapt eit eneståande solo-debut album i norsk jazz. Duoen spelar cooljazz-inspirerte låtar med eit retrospektivt blikk på Lennie Tristano og hans omgangskrets av dyktige musikarar. Eit unikt samspel basert på eit lengre samarbeid, og med musikk som framstår som eigenarta og karakteristisk. Duoen formidlar glitrande spel i eit glassklart, nært og direkte lydbilde. Gjennomsiktig og skjørt, og med nerve og intensitet. Feeling//Emotion har motteke svært positive omtalar og duoen gjennomførte ein suksessfull lanseringsturne i november-desember 2014.

 

25. juli 2014

Hausten har vore svært aktiv. Norsk jazz er livskraftig som aldri før. Fleire av våre sju siste utgjevingar har motteke mange lovord og vi er svært glade for å jobba saman med og gje ut musikken til Gisle Torvik - Hardanger Big Band, Elin Rosseland, Kristoffer Eikrem og Kjetil Jerve, Lena Skjerdal, Parallax, Andreas Haddeland

18. juni 2014

Vi har lenge hatt eit fint samarbeid med platebutikkane Big Dipper og Bare Jazz i Oslo. Dette er konseptbutikkar som gjev deg langt meir enn muligheiten til å få tak i og kjøpa fysiske fonogram på cd og vinyl. Vi vil tilrå desse to butikkane dersom du er på utkik etter våre utgjevingar. Begge stadene har også scener der det blir presentert live-musikk. Mange av våre artistar har spelt der i samband med lanseringsturnear - slepp. Følg med på sidene her for info om konsertar i 2015.

21. mars 2014

Baker Hansen er historia om fem norske jazzutøvarar som tok Chet Baker med på ei norsk språkreise.
 Resultatet er eit spennande møte mellom amerikansk cooljazz og norsk fjelluft, tidlege jazzstandarder og vårt eige morsmål. 

Kva har Chet Bakers vestkyst-sound med norsk lyrikk å gjere? Ikkje så lite, faktisk. Fleire års opphald i Skandinavia på 80-talet førte til at Chet sjølv samarbeida med ei rekke norske musikarar, og særleg kjent er album-samarbeidet med poeten Jan Erik Vold
, samt turneane med pianist Erling Aksdal og bassist Bjørn Alterhaug. Når så kvintetten BAKER HANSEN tek opp arven, er det låtar frå Chet Bakers repertoar som har fått fornya kraft gjennom nyskrivne, nynorske tekstar, gjendikta av vokalist Sigurd Rotvik Tunestveit frå Ål i Hallingdal. At tekstane er på vårt eige språk gjev publikum høve til å møte denne musikken på nært hald, og høyre med "nye øyre" på klassikarar frå standardrepertoaret. Gjennom friske arrangement med hint av både nostalgi og nyskaping let Baker Hansen sitt publikum gjenoppdage ei jazzlegende, og samstundes vil mange få øyrene opp for unge utøvarar på den vitale norske jazzscena. Singelen "På vakt" var lansert i samband med deira omfattande turne i Nord Norge hausten 2014.

27. januar 2014

Som gitarist jobbar Håkon Storm i spennet mellom ein utforskande, ekspressiv spelestil og melodiøse linjer, lyriske klangar. Hans bruk av både akustiske og elektriske gitarar, skapar fine musikalske variasjoner og kontrastar. Det meste av materialet på hans to soloutgjevingar er eigenkomponert og improvisert, og på "Fosfor" som vart lansert våren 2014 fann han også fram eit par klassiske jazz-låtar. Gitaristen, komponisten og bandleiaren har brei bakgrunn frå det rytmiske feltet. Han har spelt rock, fusion, jazz og meir eksperimentelle stilartar. Gjennom ulike prosjekt har Håkon Storm samarbeida med nokre av Norges fremste musikarar, og er fast medlem av Thomas Winther Andersens band. Som komponist har han produsert musikk for både storband og mindre ensembler. Vi er stolte over å ha presentert Håkons gitarspel på utgjevingane Fosfor (2014), Zinober (2012), Spinnaker (2012), Patchwork (2010) Out from a cool storage (2003), Line up (1998)

2013

03. oktober 2013

Vokalisten og komponisten Elin Rosseland gav i haust ut sitt fjerde album Vokal. Vi er stolte over å presentere det ho sjølv karakteriserar som ei plate som i hovudsak fokuserer på komponisten Rosseland. Albumet innheld verk for stemmer - frå solo til tentett. Det høyrleggjer hennar tonale univers og melodisiøsitet på ein framifrå måte.

10. september 2013

We had a great LabelNight September 6. 2013 and are very happy about the hole event! Thanks to the great musicians giving so much, and thanks to a wonderful audience. NORCD is still running!

12. juli 2013

Andrea Kvintett - Russian Dream (EP)
Gisle Torvik - tranquil fjord (CD/LP) - licenced to Ozella Music
Duplex - Duolia and Schetches of... (CD/LP)
Karl Seglem - NyeSongar.no (CD/LP) - licenced to Ozella Music
Truls Horvei - Paraplyer ved havet (CD)
Papirfly - Papirfly (CD)
Daniel Herskedal - Dagane (CD)
Elin Rosseland - Solo, en til fem (CD)

All albums have digital distribution on all main world-wide platforms.
Digital releases will happen earliest one month after fysical release.

20. juni 2013

Gitaristen Gisle Torvik lanserer sitt tredje album på NORCD i haust. Tranquil fjord er også lisensiert til Ozella Music (DE). I desse dagar dreg Torvik til New York der han mellom anna skal ha konsert med Eddie Gomez (bass) og Tony Moreno (trommer) på jazzklubben Somethin Jazz - 3 juli.

10. juni 2013

We will celebrate our label this evening in Oslo. Presenting a fantastic line up. It will be a great evening. Mark the date Friday September 6. 2013. Nasjonal Jazzscene is the place.

11. april 2013

Navnet PAPIRFLY symboliserer begeistring, skapertrang og fryktløshet, men har også noe skjørt ved seg.

 Med noe så sjeldent i norsk jazz som norske tekster utforsker bandet hva som skjer i møtet mellom tekst og musikk. Ofte naivistisk og "nedpå" med en gryende egenart. Med fokus på dynamikk, instrumentering, rytmisk driv og improvisasjon, fremstår Papirfly som en ærlig, tydelig og sjelden stemme. Tekst og musikk er det vokalist Hanne Kalleberg som står for. Debutplata er spilt inn i OceanSound Recordings og slippes høsten 2013.

 Singelen "Du sover over" slippes 19. april i forbindelse med konserter i Oslo og Trondheim.

20. februar 2013

Jazztrioen kombinerer nostalgi, vare melodier, groove og skiftande teksturer, på ein måte som både høyres nytt og attkjennande ut. Trioen lanserer sitt debutalbum i slutten av april 2013 - og er klar for lanseringskonsertar på MaiJazz i Stavanger 9. og 11. mai. 2013.

Eva Bjerga Haugen, vokal
Inge W. Breistein, saksofonar
Theodor B. Onarheim, bass

28. januar 2013

Det er med stor glede og iver at vi kan fortelle at Duplex slipper sin aller første plate på NORCD høsten 2013. Duoen, bestående av Harald Lassen på tenor- og sopransaksofon og Christian Meaas Svendsen på kontrabass er allerede kjent fra flere musikalske konstellasjoner. De er blant annet begge med i bandet Mopti som gikk av med seieren i fjorårets Jazzintro og de er også å finne i Andrea kvintett. Duplex lager egenkomponert musikk og baserer seg overveiende på låter der de improvisatoriske elementene står i fokus. Instrumentenes tradisjonelle funksjoner blir utfordret, og går i og om hverandre. Resultatet er blitt til et lyrisk, lydhørt og eksperimentelt lydlandskap som innbyr og utfordrer. Duplex presenterer et ukonvensjonelt format med et særegent uttrykk. Gled dere!

"Duplex leverte en minikonsert på høyt nivå med eget materiale og imponerte med stor instrumentkontroll og et presist, flott avstemt samspill (Dagbladet)

"Duplex tok frå start av kontroll på salen og publikum og klarte med sitt eminente engasjement å visa seg frå si beste side" (Vossajazz) "Sterk kreativitet og et flott samspill" (Jazzinorge.no)

2012

30. desember 2012

We would like to thank all our artists and our audience, CD-buyers (and "streamers") for a fantastic 2012. We have released 10 outstandable CDs loaded with some of the foremost music in Norwegian jazz- and folk-music. We will continue our work, looking forward to 2013 and some great news to come. Stay tuned and visit us on FB, follow us on TW and more.
Remember: Pay for the music - to get more quality music.

21. desember 2012

Pianist and composer Dag-Filip Roaldsnes (to the right in picture) got an Award today. "The YoungJazzprice 2012" given to talented young Norwegian jazz-musicians. NORCD congratulates! His first album was released in October 2012 and has the title "FØRST". Yes it´s easy in english too: "FIRST". Check it out - buy it in our shop.

11. desember 2012

KARI MALMANGER, No soli bakom blåe fjell
SUMMER; SILVOLA; KVAM, Mala Fama
WINTHER-STORM "Spinnaker"
DAG-FILIP ROALDSNES "Først
HULLYBOO "Bønner og flesk"
HAMMER&HERSK "Flåte"
KOSMONAVT "Vår Bakgård"
EPLEMØYA SONGLAG, Møya og myten
ANDREA KVINTETT
STIAN OMENÅS, Klangkammer 1

All albums available from our shop.

11. november 2012

Folkesongar Kari Malmanger sitt debut-album er ei personleg plate som har sprunge ut av hennar møte med lokal songtradisjon frå Kvinnherad, Voss og Sogn. Plata inneheld både solosong og songar framført i lekkert, leikent og stilreint samspel med fele, harmonium og gitar. Vare stemningsfulle melodiar legg seg fint attmed meir humoristiske viser og barnesongar. Malmanger (f. 1978) kjem frå Rosendal og er no busett i Sogndal. I tillegg til å synge solistisk og i tradisjonell stil, er ho heller ikkje framand for å bruke improvisasjon i konsertsamanhengar. Kari er utdanna frå Raulandsakademiet, Kvedarskulen på Ole Bull Akademiet og har master i Etnomusikologi frå Universitetet i Bergen. Ho stiller i A-klassen i kveding, og opptrer som musikar i inn-og utland. Tidlegare har ho medverka på CDen ”Som den gyldne sol frembryter” med Bergen Big Band.

22. oktober 2012

Summers: Silvola: Kvam is contemporary folk music infused with improvisatory elements, performed with plenty of attitude.
Energetic, frenetic and danceable one moment, lyrical, tear-inducing and evocative the next, their repertoire consists primarily of their own compositions, interspersed with traditional tunes from Scotland, Finland and Norway, reflecting the members' nationalities. The sound of the trio is based on Sarah-Jane Summers' stunning fiddle-playing. Brought up immersed in the old Highland fiddle tradition, her innovative use of the Norwegian Hardanger fiddle plus her love of improvisation combine to create a highly personal, new sound in the fiddle world.

16. oktober 2012

The Norwegian guitarist Håkon Storm and bassist Thomas Winther Andersen worked together in different combinations for more than two decades. In 2011 Winther-Storm toured in the Netherlands, Germany and Norway. Now their 2nd album titled Spinnaker is ready! Together with Natalio Sued from Argentine(sax) and Mark Coehoorn (drums) from Nederland, Winther-Storm blends effectively an acoustic and electric sound into a dynamic whole. Jazz music with clear roots in different traditions - sounding fresh and new played by these great musicians. The quartet is visiting Norway playing in Oslo Oct.17 and Dølajazz festival / Lillehammer Oct.19. 2012. Album available from our digital shiops from Oct. 18.

12. oktober 2012

Pianist Dag-Filip Roaldsnes formed his ensemble in 2010. Here jazz, art music and improvisation merge to create a distinctive idiom, which could be called art jazz. The key elements of the music are the compositions of Dag-Filip Roaldsnes and the freedom of the musicians to express themselves and offer their own interpretations of these compositions. An interaction between the composed, the improvised and the meditative. Tone clusters, dance, poetry, melancholy; music as self-portrait, music as craft, artwork as idea and performance. The musicians work together to shape the improvisations. Collective interplay is always the point of departure for the ensemble. They create in the present, and it all happens with incredible speed. Impulses, interaction, and then variation and reflection.

Dag-Filip Roaldsnes – piano
Kim-Erik Pedersen – saxophone
Morten Barrikmo Engebretsen – clarinets
Tore T. Sandbakken – drums

11. oktober 2012

Hammer & Hersk er Arild Hammerø og Daniel Herskedal. I Heyerdahlsk ånd seiler duoen ut på flåteferd, kun med tuba og gitar som årer. Lyriske melodier og forblåste toner vever seg sammen som bølger på storhavet. Duoen har trosset alle vitenskapsmenn som sier at et ensemble bestående av gitar og tuba er umulig. Flåte har et rikt lydbilde: et bredt register av klanger og toner. Gitaren tar faktisk ikke inn for mye kondens fra tubaen som så resulterer i surt brakkvann, men blir derimot styrket av messingvibrasjonene! Denne revolusjonerende oppdagelsen vil Hammer & Hersk presentere for deg 16.oktober på Blå, når de spiller sitt eget materiale fra platen Flåte. Som festseil tar de med seg fiolinisten Susanne Lundeng, som bidrar med ekstra nordnorske knop. Velkommen om bord!

26. september 2012

Trioen Hullyboo spiller egenkomponert musikk som ligger i landskapet mellom jazz-, blues- og country-musikk. Trioen består av Gitarist Marius Hirth Klovning, bassist Bjørnar Kaldefoss Tveite, og trommeslager Mats Mæland Jensen. Musikken de skaper er et resultat av hva de har latt seg inspirere av gjennom oppvekst og utdanning (Jazzlinja / Trondheim, NMH / Oslo og Griegakademiet / Bergen). De har alle tre et sterkt forhold til blues- og rootsmusikken, noe som har ledet dem videre inn i jazzens store univers. Hullyboo er et drivende godt liveband med gode melodiske låter og en særpreget trio-sound. Etter flere velykkede turneér er trioen nå klar med sitt glitrende debut-albumet “Bønner og flesk” og legger ut på en omfattende lanseringsturné. Møt opp og hør levende musikk - med musikere som vil prege norsk jazz i fremtiden. CD´en er ute! HULLYBOO SPILLER HER:

01. okt. Bøker og børst, Stavanger
03. okt. Uhørt, Oslo
05. okt. Antikvariatet, Trondheim
08. okt. Tre Brør, Voss
10. okt. Piec Art, Krakow
11. okt. Piec Art, Krakow
12. okt. Portåsen, Mjøndalen
19. okt. Jazzincubator, Lillehammer

26. september 2012

Eplemøya songlag er ute med eit sterkt andrealbum og har motteke fantastiske kritikkar mellom anna i Morgenbladet, i Vårt Land og i Dagsavisen. Dei gjennomførte også ein lanseringsturné med godt besøk og bra CD-salg. Publikum gav overveldande positiv respons i møtet med denne unike vokaltrioen.

18. september 2012

Dagsavisen skriv om "Vår Bakgård"
"Kosmonavt er eit bandnamn med dobbel botn. Har det med romfart å gjere eller er NAV involvert på ein finurleg måte? Ikkje veit eg, men vita fortel at bandet har eksistert sidan 2008 og har turnert flittig både i Norge og utlandet. Slik tek den nye jazzgenerasjonen seg fram over alt i verda, og med debutalbumet «Bakgård» er den musikalske beskjeden klar. Dei som spelar er saksofonisten Inge W. Breistein, gitaristen Aron Nørstebø, bassist Audun Reithaug og Brage Tørmænen på trommer. Musikken har dei snikra sjølve, kjappe låtar framført med stor energi frå «Tirana Express» til «Sult», med «Koste hva kosten vil» som motto når dei gjer Norge på langs eller i utland som Danmark og Russland, og ein lengre turne i vår i Polen, dit dei skal attande i oktober. Om du trur saksofonen har hengt seg opp ein gong når du høyrer «Nattland», så er det forbigåande. På balladen «Hymne» er han smektande vakker, «Country Joe» er akkurat det, og slik vekslar det i tempo og uttrykk utan at det vert masete. Og dei har forstått at ein platedebut på 45 minutt er tingen" Roald Helgheim
Kosmonavt har konsert på Nasjonal Jazzscene i Oslo 19. september.

13. september 2012

NORCD presenterer kvartetten Kosmonavt som har laget en gnistrende godt debut-album. Bandet har de siste årene markert seg som et innovativt og hardtarbeidende band på den norske jazzscenen. De har drevet intensivt turnearbeid med flere større turneer både i Norge og i utlandet – særlig I Polen. Musikken henter sine innflytelser fra Balkansk folkemusikk, country-, rock- og norske folketoner. Med halsbrekkende tempo, sjarmerende virtousitet og et folkelig uttrykk har Kosmonavt opparbeidet seg et rykte som et engasjerende live-band. Nylig vant de også en 1. pris (m. pengepremie) for sin konsert på festivalen FAMA i Swinoujscie, Polen. Etter konsert på festivalens store utescene ble bandets opptreden kåret til festivalens beste konsert av en samstemt jury.

Debut-albumet “Vår bakgård” er et energisk og sprudlende album som til fulle viser Kosmonavt som en samspillt og tett kommuniserende kvartett. Albumet har et kledelig rufsete uttrykk i spennet mellom skjøre ballader og utadvendt improvisasjons-øs. En herlig blanding jazz med en egenartet sound som Kosmonavt er alene om på den unge norske jazzen. Det er en glede for NORCD å presentere deres første utgivelse.

02. juli 2012

This poetic and warm-sounding jazz-chamber music, span in variety from fri improvisation to more concret themes and harmonies. Music with one thing in common: a lyrical identity that crosses landscapes in sounds based on the musicians communicative playing. An exciting journey done by some of the foremost Norwegian jazz-musicians today

02. juli 2012

Let’s Dance expresses what is essential in Lindha Kallerdahl’s music: being true to yourself, the music, and everyone and everything around you. Exposing your deepest nature, not letting yourself be governed by other people’s standards, rules or expectations, and having an incredibly good time while you’re doing it.

02. juli 2012

Zinober: A great solo-album from a great guitarist. Håkon Storm’s fourth release under his own name. The guitarist, composer and band leader comes from a stylistically broad background. He is known from mainstream jazz, fusion and rock projects, as well as experimental styles. In numerous projects, Storm worked with some of Norway’s best and most respected musicians. He also participated in international projects with a.o. Jimmy Halperin, John Engels, and Winther-Storm. As a composer he has produced music for big bands and various smaller ensembles. Storm regularly performs with his own projects, and has toured in Europe, Japan and USA. Storm is also a teacher at the Norwegian Academy of Music.

02. juli 2012

“Akku is something so unique, this creative trio compeels the audience to let their hearts take an unexpected leap in the air. This group presents a musical "happening" that they are perhaps alone in”

AKKU started as a Norwegian trio in 1996. In 2010 the trio became a quintet as the Norwegian percussionist Knut Aalefjær and the polish saxophonist Grzech Piotrowski joined the group and developed the musical language in to AKKU5
The base of their music is the sounds of the northern polar part of the world, like the Inuit female throat singing, Norwegian folk songs and different Siberian traditions with overtone singing among others. The musicians have big variations in their musical background, making AKKU5 a quintet that creates a unique sphere of Nordic music.

29. juni 2012

We are happy to invite you into our new web-sites and hope you find it easier to use - more functional. Less menues, a more open structure has been the goal for the young web-designers Tobias Føyn Føyen and Vebjørn Øyen. We will continue to develope our sites during 2012. Please tell us if something is not working or things missing. Look at this very exciting and diverted list of forthcoming releases for 2012. Independent Norwegian music is stronger than ever before. NORCD looks forward to work with all these fantastic musicians to get their music out there.

September
Kosmonavt, Vår bakgård, NORCD1209, jazz
Eplemøya Songlag, Møya og myten, NORCD1214, folk
Hullyboo, Bønner og flesk, NORCD1211, jazz
October
Hammer&Hersk, Flåte, NORCD1213, jazz/folk
Dag-Filip Roaldsnes, Først, NORCD1212, jazz
Winther - Storm, Spinnaker, NORCD1217, jazz
November
Summers/Silvola/Kvam, Mala fama, NORCD1215, folk
Kari Malmanger, tba, NORCD1216, folk

In progress for 2013
Karl Seglem, Isglem and more

09. mai 2012

”Andrea is a talented multi-instrumentalist who has the ability to craft songs that touch the listener in a profound way. The pictures she draws in her beautiful songs are clear and her fantastic voice captures the attention from the first note”.
(Jussu Pöyhönen Singer/Songwriter, Producer, Finland)

ANDREA´s debutalbum is entitled “Andrea kvintett”. Along with the three young saxophone players Svein Magnus Furu, Harald Lassen, Kim- Erik Pedersen and Christian Meaas Svendsen on bass, ANDREA manage to combine talented jazz musicians with interesting line-up and arrangements based on well-crafted songs from a jazzsinger/songwriter. Andrea kvintett gives you the fragile emotions of Jeff Buckley, the poetry of Joni Mitchell and the playful joy of Bobby McFerrin, who ANDREA toured with in Norway.

A beautiful dish made of a distinctive voice that brings us stories and colorful spheres served right from the heart. The release was launched April 27., and did get some fantastic reviews.

26. april 2012

Ferner/Juliusson was established spring 2008 by guitarist Per Arne Ferner from Oslo, Norway, and pianist Per Gunnar Juliusson from Linköping in Sweden. The duo’s music draws upon a wide range of references, stretching from 20th century classical music to improvised jazz, as well as other musical traditions.hey seek a broad appeal with a melodious, personal and open expression, while balancing structure and freedom of improvisation inside complex compositions. Their lyrical expression may give associations to a series of ECM-albums, merging European art music and the blues orientated, with a distinct, Nordic sound.